اگر از دسته افرادی هستید که در صنعت حملونقل فعالیت میکنید و یا با محصولات غذایی و مواد اولیه فسادپذیر سر و کار دارید، حتما با مفهوم حملونقل یخچالی آشنا هستید.
میان نویس: حمل یخچالی یکی از شیوههای حملونقل است که به جابهجایی کالاها و مواد فسادپذیر با استفاده از ماشینهای یخچالدار و یا محفظههای سرد اشاره میکند. مهمترین عامل در حملونقل یخچالی، کنترل دمای مناسب محمولهها در طول زنجیره تامین میباشد.
اما با شنیدن عبارت حملونقل تخصصی یخچالی، ممکن است برای شما هم این سوال مطرح شدهباشد که حملونقل تخصصی یخچالی به چه معناست و چه تفاوتی با حملونقل یخچالی دارد؟
قبل از آن که درباره حملونقل تخصصی صحبت کنیم بهتر است ابتدا درباره واژه تخصص صحبت کنیم. تخصص به معنی برخورداری از دانش، تجربه و مهارت در یک زمینه خاص است. بنابراین یک متخصص باید بتواند در زمینهای که در آن تخصص دارد علاوه بر ارائه خدمات متناسب، در مواقع لزوم راهکارهای جدید و متناسب با نیاز ایجاد شده را جهت حل مساله ارائه نماید. یعنی ترکیبی از دانش، تجربه و تکنولوژی!
با این توضیحات اکنون میتوانیم درباره حملونقل تخصصی یخچالی بهتر صحبت کنیم. حمل ونقل تخصصی یخچالی یعنی انجام فرایند حمل محصولات و مواد اولیه فسادپذیر به گونهای که در تمام طول زنجیره تامین بتوان زنجیره سرد را کنترل و حفظ نمود. همانطور که در تصویر زیر مشاهده میکنید، در فرآیند تولید محصولات غذایی، ابتدا مواد اولیه از مزارع و دامداریها به انبارکارخانهها و از آنجا به سالنهای تولید گوناگون انتقال مییابند. پس از تولید، محصولات غذایی بستهبندی و در انبارها نگهداری میشوند. با فرا رسیدن زمان حمل، محصولات غذایی بارگیری و توسط ناوگان حمل به نقاط مختلف شهر یا کشور ارسال و به دست مشتریان میرسند.
مواد اولیه و محصولات غذایی در هریک از این مراحل باید در محدودههای دمایی معین و ثابت نگهداری شوند و این دقیقا نقطهایست که باعث ایجاد تمایز میان حملونقل تخصصی و حملونقل غیر تخصصی خواهد شد. چرا که کنترل و حفظ دما در هریک از این مراحل با بهرهمندی از امکانات، دانش و تکنولوژی مربوط به هر مرحله ارتباط مستقیم دارد و تنها شرکتهایی قادر به ارائه خدمات کاملا تخصصی خواهند بود که از امکانات، ابزار و دانش لازم در هریک ازاین حوزهها بهرهمند باشند.
شرکت حملونقل شتابان شمال از سال ۱۳۸۷ به عنوان مجری انحصاری حمل محصولات هلدینگ سولیکو –کاله به صورت تخصصی در حوزههای حمل و پخش مواد و محصولات فسادپذیر فعالیت میکند. این شرکت پیشتر نیز به مدت 30 سال وظیفه راهبری لجستیک و حمل محصولات برندهای نام آشنای گروه سولیکو همچون کاله، پمینا، سولیکو، کاله پرو، کاپو، سوربون، شمس، کاسلنوش، ماجان، سلینو و … را بر عهده داشتهاست و از سال 1387 علاوه بر ارائه خدمات لجستیکی به برندهای این گروه، ارائه خدمات حملونقل تخصصی یخچالی به سایر شرکتها را نیز آغاز کردهاست.
چرا حملونقل تخصصی یخچالی از اهمیت بالایی برخوردار است؟
حمل تخصصی مواد و محصولات فسادپذیر نقش قابلتوجهی در حفظ سلامت و کیفیت محصولات و در نتیجه تضمین سلامت جامعه دارد. اما این تمام ماجرا نیست! در واقع، حملونقل تخصصی یخچالی علاوهبر ایجاد رضایت مصرفکننده میتواند باعث ایجاد آرامشخاطر و افزایش سودآوری برای تولیدکنندگان هم بشود. شاید برای شما هم این سوال به وجود بیاید که حمل تخصصی محصولات فسادپذیر چگونه باعت افزایش سودآوری شرکتهای تولیدکننده خواهد شد؟ برای پاسخ به این پرسش به بررسی چند فاکتور اثرگذار بر رشد اقتصادی برندهای تولید کننده محصولات غذایی میپردازیم.
کاهش خرابی و آلودگی محصولات فسادپذیر
استفاده از ناوگان حمل یخچالی مجهز به سیستم مانیتورینگ دما، با گزارش لحظهای دمای یخچالهای حامل بار، امکان کنترل سلامت و کیفیت مواد غذایی را از مبدا تا مقصد فراهم میکند. در نتیجه میزان آلودگی و خرابی محصولات فسادپذیر به میزان قابلتوجهی کاهش مییابد. حفظ سلامت و کیفیت محمولهها، کاهش دورریز محصولات و یا مرجوعی آنها نقش مهمی در کاهش هزینهها و افزایش سود خواهد داشت.
حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری محصولات
حملونقل تخصصی محصولات فسادپذیر باعث حفظ و افزایش ماندگاری محصولات میشود. در واقع نگهداری و انتقال مواد اولیه و محصولات در شرایط دمایی مطلوب، سرعت رشد باکتریها و میکرو ارگانیسمهای مخرب را کند میکند. در نتیجه محصولات غذایی در نهایت سلامت و تازگی به دست مشتریان میرسند که این موضوع موجب رضایت مشتریان و افزایش فروش برندهای غذایی میگردد.
کسب درآمد از بازارهای جدید
بهرهمندی از یک ناوگان مجهز که علاوهبر حفظ دما در طول مسیر امکان ارسال مواد و محصولات فسادپذیر به نقاط مختلف را فراهم میکند یعنی ورود به بازارهای تازه و در نتیجه افزایش پتانسیل فروش!
افزایش رضایت مصرفکنندگان
اگر مصرفکننده پس از دریافت یک محصول احساس کند این محصول همان چیزی است که تصور میکرده است میتوان گفت که تولیدکننده یک گام به ایجاد حس رضایت در مصرفکننده نزدیک شدهاست. در واقع مشتریان تنها زمانی محصولات تولیدکنندگان را با همان کیفیت تولید شده دریافت میکنند که این محصولات در طول زنجیرهتامین، دچار تغیراتی مثل شوکدمایی نامناسب نشده باشند و در ظاهر و یا کیفیت آنها تغییری ایجاد نشدهباشد.
ایجاد تصویر دوستدار محیط زیست
این روزها تقضا برای محصولات و خدمات برندهای دوستدار محیط زیست و منابع طبیعی افزایش یافته است. حالا تصور کنید شما می توانید به عنوان یک برند مدعی باشید که با کنترل دما در بخش های مختلف زنجیره تامین، علاوه بر کاهش آلودگی، خرابی و دور ریز محصولات و مواد اولیه توانسته اید باعث کاهش مصرف سوخت های فسیلی و در نتیجه کاهش آلودگی هوا شوید!
یک شرکت حملونقل تخصصی یخچالی، دارای چه ویژگیهایی است؟
یک شرکت حملونقل و پخش تخصصی یخچالی برای اینکه عملکرد مناسبی در حفظ سلامت و کیفیت محمولههای فسادپذیر داشتهباشد ویژگیهای گوناگونی دارد. ویژگیهایی همچون بهرهمندی از ناوگان حمل مجهز، تعمیرگاههای تخصصی، پرسنل آموزشدیده، برنامهریزی دقیق برای بارگیری و تحویل بهموقع محمولهها و مواردی ازایندست که در ادامه به معرفی و بررسی آنها میپردازیم.
بهرهمندی از ناوگان حملونقل تخصصی
انتقال مواد اولیه و محصولات فسادپذیر به نقاط مختلف نیازمند بهرهمندی از ناوگان حملونقل تخصصی است. طی مسیرهای طولانی در شرایط آبوهوایی گوناگون، کنترل و حفظ دما در طول مسیر، امکان ردیابی محمولهها توسط صاحبان کالا و ارسال بهموقع مواد و محصولات از مواردی هستند که به هنگام انجام فرآیند حمل به صورت تخصصی باید به آنها توجه ویژه داشت. برخی ویژگیهای یک ناوگان حمل تخصصی عبارتاند از:
- تعداد ناوگان
- تنوع ناوگان
- کبفیت ناوگان
- امکان ردیابی ناوگان
میان نویس: شرکت شتابان شمال با سالها تجربه در زمینه ارائه خدمات تخصصی لجستیکی مرتبط با محصولات فسادپذیر و یخچالی، دارا بودن ناوگان سنگین و نیمهسنگین یخچالی، بهرهمندی از واحد مانیتورینگ جهت کنترل ناوگان در طول مسیر، بهرهگیری از تکنولوژیهای پیشرفته و بهروزترین روشهای حملونقل، آماده ارائه خدمات متنوع به مشتریان خود میباشد.
به کارگیری سرمایههای انسانی آموزشدیده در بخشهای مختلف
آموزش مستمر سرمایههای انسانی در بخشهای مختلف در بخشهای مختلف تولید، بستهبندی، انبارداری، حملونقل و توزیع سبب افزایش آگاهی از شیوههای کنترل دما و حفظ زنجیرهسرد خواهد شد. این امر در نهایت به انجام تخصصی فرآیند حمل از ابتدا تا انتها منجر میشود.
میان نویس: آموزش سرمایههای انسانی در شتابان شمال همواره به عنوان یکی از ویژگیهای انجام تخصصی فرآیند حملونقل مورد توجه ویژه بودهاست.
بهرهمندی از تعمیرگاههای تخصصی
آمادهبهکار بودن ناوگان یکی از ویژگیهای یک شرکت متخصص در حملونقل به شمار میرود و این مهم بدون بهرهمندی از تعمیرگاههای کاملا تخصصی امکان پذیر نمیباشد. برخی مزایای بهرهمندی از تعمیرگاههای تخصصی عبارتند از:
- تسریع در فرآیند تعمیرات و افزایش نرخ آمادهبهکار بودن ناوگان
- کمک به واحد برنامهریزی در جایگزینی خودروها
- کاهش هزینههای تعمیرات و در نتیجه کاهش بهای تمامشده قیمت
- کنترل شرایط بحرانی با اعزام تیم تخصصی برای تعمیر خودروهای در راه
میان نویس: شرکت شتابان شمال با دارا بودن بزرگترین مرکز تعمیرگاه تخصصی اسکانیا در شمال کشور و شهر آمل و همچنین راهبری ۷ تعمیرگاه ملکی تخصصی در نقاط مختلف کشور به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو در ارائه خدمات تعمیرات تخصصی کشندههای سنگین و نیمهسنگین به شمار میرود.
کنترل آنلاین موقعیت مکانی و دما
کنترل آنلاین دما و موقعیت مکانی محمولهها علاوهبر ایجاد رضایتخاطر برای صاحبان کالا باعث افزایش کنترل بر فرآیند حمل و جایگزینی خودرها و یخچالها در شرایط لازم میشود.
میان نویس: درحالحاضر کلیه ناوگان شتابان شمال به سیستم ناوبری (gps) و مانیتورینگ سنسور دما مجهز بوده و کارشنایان واحد مانیتورینگ بهصورت شبانهروزی درحال فعالیت میباشند تا درصورت بروز مشکل و یا اعلام گزارش خرابی، با اعزام تیمهای مربوطه نسبت به تعمیرات و یا جایگزین نمودن ناوگان اقدام نمایند.
بارگیری و تحویل بهموقع محمولههای فسادپذیر
شرکتهای حمل و نقل تخصصی یخچالی به هنگام بارگیری محمولههای مختلف، با ایجاد و حفظ شرایط دمایی مطلوب، محصولات غذایی و دارویی را به یخچالهای حملبار منتقل و سپس تا مقصد حمل میکنند. از آنجائیکه بارگیری و حمل محمولههای مختلف، نیازمند رعایت استانداردهای دمایی مشخص هستند، شرکتهای حملونقل تخصصی یخچالی با آموزش مستمر پرسنل و استفاده از ماشینآلات بارگیری بهروز، مدت زمان بارگیری را بهینه و به انتقال سریعتر محمولههای فسادپذیر سرعت میبخشند.
چه صنایع و محصولاتی به حمل و نقل تخصصی یخچالی نیاز دارند؟
به گفته انجمن بینالمللی حملونقل یخچالی، محصولات فسادپذیری که میبایست در شرایط دمایی مطلوب نگهداری و حملونقل گردند، به چهار دسته تقسیم میشوند:
- محصولات غذایی
- محصولات شرکتهای داروسازی
- گیاهان و گلهای دارویی و تزئینی
- داروها و واکسنها
محصولات غذایی و کشاورزی
محصولات غذایی و کشاورزی بیشترین سهم را در حملونقل محصولات فسادپذیر دارند. این محصولات که شامل انواع محصولات، میوه و ترهبار، سبزیجات، فرآوردههای لبنی، گوشتی، پروتئینی و غذاهای دریایی میباشند، باید در شرایط دمایی ویژه و البته متفاوتی نسبت به یکدیگر نگهداری و به دست مشتریان برسند. به همین منظور شرکتهای تخصصی حمل بار یخچالی موظفند قوانین سازمان جهانی غذا و دارو را رعایت و شرایط دمایی مطلوب جهت حملونقل اینقبیل محصولات را، مطابق جدول زیر فراهم آورند.
اما در کنار استاندارد دمایی پیشنهادی از سوی سازمان جهانی غذا و دارو، دستهبندی دیگری برای نگهداری و حملونقل یخچالی محصولات غذایی گوناگون وجود دارد که بر اساس میزان خنکی یخچالهای حاملبار میباشد. در این دستهبندی دمای یخچالهای حاملبار به چهار دستهی معتدل، خنک، یخ و منجمد تقسیم میشوند و محصولات غذایی گوناگون به فراخور ویژگیهای خاص خود، هریک در یک دسته قرار میگیرند.
- معتدل: میوههای استوایی همچون موز و آناناس هنگام حملونقل از نقطهای به نقطه دیگر باید در یخچالهایی با دمای 12 تا 14 درجه سانتیگراد نگهداری شوند
- خنک: بیشتر سبزیجات، میوهها، محصولات لبنی و بعضی از انواع گوشت باید در شرایط آبوهوایی خنک نگهداری و در یخچالهایی با دمای 2 تا 4 درجه سانتیگراد حملونقل شوند.
- یخ: گوشت، نان، انواع کیک و بخش قابلتوجهی از محصولات فسادپذیر باید در شرایط آبوهوایی یخ نگهداری و در یخچالهایی با دمای 10- تا 20- درجه سانتیگراد حملونقل شوند.
- منجمد: غذاهای دریایی انواع بستنی و… باید در یخچالهایی با دمای 25- تا 30- درجه سانتیگراد حملونقل شوند.
محصولات شرکتهای داروسازی
تعداد قابلتوجهی از داروهایی که توسط پزشکان متخصص تجویز میشوند باید تحتکنترل و در شرایط دمایی ویژه، نگهداری و به داروخانهها و مراکز درمانی انتقال یابند. نه در دمایی بیش از اندازه گرم و نه در دمایی بیش از اندازه سرد. به همین منظور برای جلوگیری از آلودگی و خرابی، محصولات شرکتهای داروسازی در شرایط دمایی متفاوتی همچون مشابه با دمای محیط، یخچالی و منجمد، توسط ناوگان حمل یخچالی جابهجا میشوند. که در ادامه بازه دمایی هر دسته را بررسی میکنیم.
گلها و گیاهان
گلها و گیاهان گونهای دیگر از محصولات یخچالی هستند که میبایست در شرایط دمایی و رطوبتی مشابه با محل رشدشان نگهداری و سپس از گلخانهها به بازارهای محلی انتقال یابند. به همین منظور باتوجه به گوناگونی گلها و گیاهان، انتظار میرود شرکتهای حملونقل و حملونقل یخچالی، مطابق جدول زیر، شرایط لازم را جهت نگهداری و انتقال این محصولات فراهم آورند. اما نکته قابلتوجه اینکه گیاهان و گلهای تزئینی و دارویی، میبایست پیش از انتقال از نقطهای به نقطهای دیگر از کشور باید به اندازه کافی آبیاری شوند. اما نه بیش از اندازه. زیرا در این صورت احتمال رشد قارچ و خرابی گیاهان افزایش مییابد.
داروها و واکسنها
داروها و واکسنها نیز جزو آن دسته از محصولات فسادپذیری هستند که میبایست پس از تولید در یک محدوده دمایی-رطوبتی خاص نگهداری و سپس به بیمارستانها و درمانگاهها منتقل شوند. حساسیت داروها و واکسنها به تغییراتدمایی به اندازهای بالا است که گاه تغییرات اندک و ناگهانی دمای یخچالهای حملبار ممکن است سبب واکنشهای شیمیایی و بیولوژیکی در آنها شود. تغییراتی که موجب از بین رفتن تاثیرات درمانی آنها و در مواردی به خطر افتادن جان انسانها میگردد. شرایط نگهداری و انتقال داروها و واکسنها به دو دستهی یخچالی و منجمد تقسیم میشوند که هریک مطابق جدول زیر، محدوده دمایی خاص خود را دارند.
کلام پایانی
ما در شتابان شمال بر این باوریم که حفظ کیفیت موادغذایی، مواد اولیه و کالاهای اساسی حساس به دما، نقش اساسی در تامین سلامتی افراد جامعه دارد. به همین دلیل تلاش کردهایم تا با ارائه خدمات تخصصی و متمایز در حوزه حمل یخچالی، نقش خود را در حفظ کیفیت محصولات مشتریان خود به درستی ایفا کنیم. بخشی از این خدمات متمایز عبارتند از:
- تحویل بهموقع در مبدا و مقصد، مطابق با استاندارهای حمل برای محمولههای مختلف
- امکان ردیابی محمولهها و کنترل دمای ناوگان در تمام طول مسیر به صورت آنلاین
- ارائه خدمات سفارشی منطبق با نوع نیاز مشتریان
























